Cea mai recentă ştire
 
 
METODA „ACCIDENTUL” face din nou victime
În data de 18 aprilie, o medieșeancă a reclamat Poliției Municipiului Mediaș faptul că a fost înșelată cu suma de 11.600 de euro.Femeia, în vârstă de 68 de ani, a relatat polițiștilor că, în data de 18 aprilie, în intervalul orar 14,15 – 15,30, în timp ce se afla la domiciliu, a purtat discuții telefonice cu un bărbat necunoscut care s-a dat drept avocat și cu o femeie necunoscută care, plângând, a pretins că este fiica victimei, relatându-i că ”fiica” a produs un accident rutier în urma căruia un copil a fost rănit grav și necesită intervenții medicale costisitoare.
Cei doi au determinat-o pe medieșeancă să le ofere suma de circa 11.600 de euro.Peste două ore, femeia a înțeles că a fost victima unei înșelăciuni și a anunțat polițiștii care, au deschis un dosar de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune și desfășoară activități în vederea identificării și prinderii autorilor.Pentru a preveni victimizarea prin această metodă, poliţiştii sibieni recomandă cetățenilor să aibă în vedere următoarele aspecte:
Sunt vizate persoanele mai în vârstă, ai căror copii sau rude apropiate sunt plecate în străinătate ori mutate în alte localităţi din ţară, care nu mai locuiesc cu ei. Această metodă presupune, în principal, utilizarea sau apelul la un număr de telefon fix.Metoda utilizată este simplă şi implică, de regulă, două persoane. Astfel, o persoană telefonează părinţilor şi susţine că este avocatul fiului/fiicei familiei respective. Uneori, pentru credibilitate, o altă persoană se dă drept copilul, care vorbeşte, plângând sau neclar, apoi îl pasează la telefon pe avocat.Înşelăciunea poate avea următorul scenariu: o rudă apropiată a fost implicată într-un accident rutier grav şi trebuie să plătească bani victimei, pentru a scăpa de întocmirea unui dosar penal şi de pedeapsa cu închisoarea.Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu va recomandă să manifestaţi prudenţă în cazul în care sunteţi contactaţi telefonic şi să nu daţi curs solicitării de a trimite bani.
De asemenea:
1. Verificaţi dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier, dându-i un telefon!

2. Solicitaţi cât mai multe detalii despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla aceasta şi sunaţi pentru confirmare! În acelaşi timp, apelaţii 112 pentru a cere asistenţă! Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici Parchetul, nu reţin telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier.

3. În cazul unui accident, nu există noţiunea de plata a unor despăgubiri, decât în urmă unei hotărâri judecătoreşti în acest sens sau dacă este făcută prin intermediul unor societăţi de asigurări.

4. Fiţi atenţi la persoanele cu care intraţi în contact, pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil că acestea să va urmărească, să încerce să se împrietenească cu dv. şi să afle detalii despre familie sau vecini.

5. Nu primiţi în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diverse societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat, comis voiajori etc.), decât după ce aţi verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu.
Nu le furnizaţi acestora informaţii despre membrii familiei dumneavoastră sau despre vecini.

Atenţie! Persoanele vizate sunt cele de vârsta a doua şi a treia, despre care se presupune că dețin acasă sume mari de bani şi rude care nu se află în proximitatea lor.

Pe ce se mizează:
- incapacitatea de a evalua veridicitatea situaţiei în stare de anxietate şi condiţii presante;
- incapacitatea de evalua raţional situaţia în stare de urgenţă;
- empatia şi compasiunea ridicate ale victimei, precum şi predispoziţia acesteia de a se încrede uşor în oameni.
ijp sibiu
 
 
Radio Televiziunea Sibiu
 
 
TV Sibiu - Află din prima!

TV SIBIU ONLINE - CLICK AICI!!

RADIO SIBIU ONLINE - CLICK AICI!!

Restaurant si Bar Tiffany din statiunea Paltinis angajeaza:

ospatari, bucatari, ajutori de bucatari si femei de serviciu.

Informatii suplimentare se pot obtine la numarul de telefon: 0269.232.999

INTRA SI AFLA NOUTATILE PREGATITE PENTRU IUBITORII SPORTULUI ALB !!!

STIMATI TELESPECTATORI

DIN 7 IUNIE 2016, INDEPENDENT DE VOINTA NOASTRA,  RDS-RCS A DECIS SCOATEREA DIN GRILA DE PROGRAME A POSTULUI "TV SIBIU",  DESI PRIN DECIZIA CNA CU NR 350 DIN 2 IULIE 2015, POSTUL DE TELEVIZIUNE TV SIBIU TREBUIE INCLUS IN PACHETUL MUST CARRY, NECONDITIONAT, DE CATRE OPERATORUL DE CABLU. PENTRU A RECEPTIONA IN CONTINUARE POSTUL DE TELEVIZIUNE TV SIBIU IN GRILA RCS-RDS, VA PUTETI ADRESA COMPANIEI RDS RCS LA NUMARUL DE TELEFON 0369400401. DE ASEMENEA  NE PUTETI SCRIE PE ADRESA DE E-MAIL A REDACTIEI TV SIBIU: redactietv@radiotvsibiu.ro

Va multumim pentru intelegere!

Incepand din luna Iunie, pe teritoriul Municipiului Sibiu, postul de televiziune TV SIbiu poate fi receptionat,  in pachetul de baza analogic al  distribuitorului de servicii
de televiziune prin cablu Telekom, si in pachetul de baza digital al distribuitorului NEXTGEN.

 

 

Fie iarna, fie vara NOI SUNTEM AICI !!!  VA ASTEPTAM SA NE DISTRAM IMPREUNA !!!
                                

 

              BAR-RESTAURANT  "TIFFANY"

           Organizam nunti, botezuri, seminarii.

                    Inf. la telefon: 0269.232.999

 VA ASTEPTAM SI PE TERASA RESTAURANTULUI NOSTRU !

 

  -STOP- SIBIU TELESCAUN ONCESTI PALTINIS

 
 

 

 ADAUGA ANUNTURI IMOBILIARE ONLINE!!

 

 

 
 
 
Emisiuni
 
 
BULETIN DE STIRI
Stirile diminetii vin fix la ora 7:00. Urmareste primul grupaj al zilei si afla ce se intampla in orasul nostru,dar si in tara. Dam, asadar,desteptarea orasului,cu stirile orei 7:00.
Realizator tv sibiu
Se difuzează Luni ora 07:00
GYMSTYLE
Pentru a te mentine in forma, trebuie sa faci zilnic exercitii fizice.Daca nu prea iti "arde" de exercitii de dimineata,atunci noi suntem cei care te vom determina sa ne urmaresti si sa exersezi cu noi.
Realizator tv sibiu
Se difuzează Luni ora 07:30
MUZICA POPULARA
Folclorul autentic nu lipseste de la TV SIBIU.Urmareste programele cu muzica populara si transmite gandul tau bun,catre cei dragi.Trimite un mesaj de forma: tv sibiu de la mine pentru tine, la 1331(0,43 eurocenti/mesaj), iar noi vom transmite dedicatia ta. DOAR IN PROGRAMELE CU DEDICATII !
Realizator TV SIBIU
Se difuzează Luni ora 11:00
 
 
Ştiri
 
 
26.09.2017
Minor pe motocicletă neînmatriculată, a produs o tamponare pe DN 14
26.09.2017
Pieton pe carosabil, accidentat
26.09.2017
A avariat un panou electric și s-a prezentat la Biroul Rutier pentru soluționarea evenimentului. Cu 0,82% pe etilotest
26.09.2017
Dosar penal pentru alcool, șofer începător
26.09.2017
Din neatenție, s-a ales cu dosar penal
26.09.2017
Instruirea si informarea lucrătorilor, formarea tinerei generații în spiritul prevenirii riscurilor profesionale.
26.09.2017
PREVENIREA ACCIDENTELOR RUTIERE ÎN PERIOADA 18 – 24 SEPTEMBRIE
26.09.2017
Produsele de Sibiu promovate la târgul gastronomic de la Poznan
26.09.2017
CERCETATĂ PENTRU INFRACŢIUNI CONTRA LIBERTĂŢII ŞI INTEGRITĂŢII SEXUALE
26.09.2017
32 DE VITEZE EXCESIVE ÎNREGISTRATE DE RADAR, PE AUTOSTRĂZI
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia