BEC,ANUNT DE ULTIMA ORA
 
 
Biroul Electoral Central a anunţat că la alegerile europarlamentare şi referendumul din 26 mai 2019 românii vor primi trei buletine de vot, iar în fiecare secţie vor găsi trei urne.


Organizarea va fi diferită faţă de scrutinele desfăşurate anterior. Concret: fiecare cetăţean care vine la secţia de votare va primi trei buletine de vot.
Unul este pentru europarlamentare, pe care poate ştampila partidul şi candidaţii pe care îi doreşte în Parlamentul European. Pentru referendum va primi încă două buletine de vot.


Primul buletin pentru referendum conţine întrebarea "Sunteţi de acord cu interzicerea amnistiei şi graţierii pentru infracţiuni de corupţie?", iar al doilea o întrebare stabilită de preşedintele Klaus Iohannis: "Sunteţi de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a Ordonanţelor de Urgenţă în domeniul infracţiunilor, pedepselor şi al organizării judiciare şi cu extinderea dreptului de a ataca direct Ordonanţele la Curtea Constituţională?”.

Introducerea unui buletin de vot în altă urnă decât cea destinată, nu atrage nulitatea acesteia, transmit reprezentanţii BEC.
Secţiile de votare din ţară vor avea o singură urnă specială în care vor fi introduse atât buletinul de vot de la alegerile pentru Parlamentul European, cât şi buletinele de la referendum, urmând a fi separate după deschiderea urnelor.
TA
16.05.2019
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia