CAMERE DE SUPRAVEGHERE
 
 
Sibiul va fi monitorizat video de un sistem performant ce va costa 12,17 milioane lei, necesar Summitului UE din 9 mai de la Sibiu, și pe care municipiul îl va folosi ulterior pentru securitatea orașului.

Procedura de achiziție inițiată de Primăria Sibiu pentru instalarea sistemului de supraveghere video în municipiul Sibiu s-a încheiat în 4 martie prin semnarea contractului de lucrări cu Regia Autonomă Rasirom București la o valoare de 12,17 milioane lei fără TVA, și au început deja lucrările.

Procedura a fost inițiată de Primăria Sibiu în luna septembrie, imediat după ce Guvernul a alocat prima tranșă de fonduri pentru finanțarea investiției necesare în contextul Summitului șefilor de state și guverne din statele membre ale Uniunii Europene care va avea loc la Sibiu în data de 9 mai.

Proiectul presupune instalarea de camere de supraveghere video în principalele zone publice ale orașului și pe cele mai importante artere precum și alte echipamente conexe.

Guvernul alocă 10 milioane lei, iar diferența va fi suportată de către bugetul local al Sibiului.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a explicat că acest sistem va funcționa după Summit așa cum funcționează de regulă orice sistem de monitorizare video al unui oraș.

„Există camere video și acum numai în zona centrală, dar gradul lor de performanță nu se compară cu ce va fi acum”, a spus Astrid Fodor care a adăugat că acest sistem va funcționa în baza unor reguli stricte în privința datelor persoanelor, a intimității persoanelor.

Primăria Sibiu se gândește să folosească ulterior acest sistem în mai multe privințe, nu doar pentru supravegherea zonei centrale ”Dar își va dovedi utilitatea mai mare decât doar să monitorizăm ce se întâmplă în zona centrală. De exemplu pentru monitorizarea depunerilor de deșeuri menajere”, a spus primarul Sibiului.
stiri de sibiu
06.03.2019
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia