CASA CASATORIILOR RENOVATA
 
 
Tinerii sibieni care se cunună civil începând din această primăvară o vor face într-un decor deosebit, într-o clădire monument istoric din secolul al XIV-lea reabilitată integral de Primăria Sibiu.

Imobilul din Piața Mică nr. 22, o clădire monument istoric de clasa A, construit în a doua incintă de fortificații înglobând zidurile medievale de apărare, s-a redeschis după finalizarea lucrărilor de reabilitare.

Primarul Astrid Fodor a prezentat marți clădirea și viitoarele funcțiuni pe care le vor avea aceste spații publice

Lucrările de reabilitare și restaurare au început în septembrie 2015 după ce Primăria Sibiu a semnat contractul cu asocierea SC Euras SRL (Satu Mare) - SC Antrepriza Montaj Instalații SA (Baia Mare). Valoarea contractului s-a ridicat la 11,9 milioane de lei, fonduri provenite din bugetul local al orașului. Un al doilea contract a fost semnat cu firma SC Euras SRL pentru lucrările de amenajare a sistemului de detecție la incendiu, anti-efracție și supraveghere video, rețelele de date și telefonie, sistemul de iluminat arhitectural, restaurarea picturii de pe fațada imobilului și amenajarea curții interoare, valoarea acestuia fiind de 1,5 milioane de lei. Lucrările au fost sistate pe o perioadă de 6 luni, până la încheierea celui de-al doilea contract.

Lucrările au fost efectuate cu materiale speciale, compatibile cu caracterul istoric al imobilului.
TA
06.03.2019
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia