PIATA HUET,PIATA PIETONALA
 
 
Centrul istoric al Sibiului mai câștigă o zonă pietonală, după ce Piața Huet devine zonă pietonală, în urma unui proiect propus de primarul Sibiului, Astrid Fodor, și aprobat în ședința Consiliului Local de miercuri.
„Începând cu intrarea în vigoare a acestei hotărâri în Piaţa Huet din municipiul Sibiu nu se vor mai parca mașini, sens în care vor fi eliminate marcajele locurilor de parcare”, potrivit hotărârii.

Cei care dețin abonamente de rezident zona pietonală cu domiciliul în Piața Huet din municipiul Sibiu vor parca autovehiculele în parcarea din Piața Mică sau pot beneficia la cerere de abonament riveran pentru parcările amenajate pe străzile Alexandru Odobescu sau Mitropoliei din municipiul Sibiu. Abonamentele de rezident anterior emise rămân valabile până la expirarea lor, urmând ca la reînnoirea acestora să fie aplicat tariful de abonament rezident pentru Piaţa Mică.

Una dintre soluțiile pe care Planul de Mobilitate Urbană Durabilă 2016 — 2030 al municipiului Sibiu l-a propus a fost reducerea circulației mașinilor în centrul istoric al orașului, motivând faptul că nu trebuie create noi locuri de parcare în zona istorică, deoarece acest lucru va atrage după sine intensificarea traficului rutier în centru, ci este nevoie de lărgirea zonelor exclusiv pietonale și de construcția de noi parcări în afara centrului istoric.
TA
16.05.2019
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia