PODUL DE PIATRA INTRA IN RENOVARE
 
 
Podul de Piatră peste râul Cibin din Sibiu, cel mai vechi pod din oraș, clasificat ca monument istoric, va intra în reparații capitale. Primăria Sibiu a demarat licitația publică pentru faza de documentare.Expertiza tehnică realizată în anul 2017 arată că podul se află într-o stare de degradare avansată și are nevoie de lucrări ample de consolidare și refacere, care însă trebuie realizate fără afectarea actualei arhitecturi.

Municipalitatea a alocat 50.000 lei și a lansat procedura de achiziție pentru întocmirea Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție, în vederea realizării reparației capitale a podului, de pe str. Gladiolelor - Maria Tereza cunoscut ca Podul de Piatră, care asigură legătura între str. Gladiolelor cu traversarea râului Cibin, spre str. Cibinului.

Podul realizează o legătură între cartierul Terezian și cartierul Gării, iar prin modernizarea sa autoritățile speră să realizeze o legătură directă cu zona centrală.

„Având o construcție specifică anilor 1900, respectiv cu parapeți și stâlpi ornamentali din beton, se dorește păstrarea modelului arhitectural, conservarea și punerea în valoare a acestui aspect, acest pod fiind clasificat ca monument istoric. În etapă actuală, Consiliul Local Sibiu, în calitate de autoritate contractantă, realizează DALI, pentru estimarea impactului în zona, pentru stabilirea costurilor generate de investiție, pentru stabilirea lucrărilor impuse, și de stabilire a lucrărilor de specialitate care vor trebui realizate pentru protecția sau relocarea rețelelor gaz, curent , apă canal, fibre etc”, potrivit Caietului de sarcini.

În urma reparațiilor capitale, podul va trebui să respecte solicitările și criteriile legislației în vigoare, să prezinte siguranță în exploatare, dar trebuie și conservate arhitecturale specifice.

Din punct de vedere tehnic, podul peste râul Cibin este un pod pe bolți cu calea sus, având lungimea totală de 41,80m și două deschideri de10,00 + 26,40m. Lățimea este de aproximativ 10,00m, fiind alcătuită dintr-o parte carosabilă cu lățimea de aproximativ 6,00 m și două zone de trotuar cu lățime utilă de 1,45m.
TA
17.05.2019
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia