SCOALA RENOVATA
 
 
Primarul Sibiului, Astrid Fodor, și directorul ADR Centru, Simion Crețu au semnat marți, contractul de finanțare din fonduri europene pentru contractul “Extindere corp școală și construire sală de sport la Școala Gimnazială Nicolae Iorga Sibiu”. Fondurile nerambursabile vor fi alocate prin Axa 10 a Programului Operațional Regional - Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.


Două corpuri noi de clădire, una pentru cursuri și alte pentru sala de sport vor fi ridicate prin acest proiect.

La școala Nicolae Iorga învață aprope 1500 de elevi care au cursuri atât dimineața cât și după amiaza. Prin acest proiect se vor crea încă 660 de locuri în noile săli de clasă, fapt care va permite ca toți elevii să urmeaze cursurile dimineața.

Proiectul are o valoare estimată la aproape 8,1 milioane lei, conform documentației tehnice.

La Școala Nicolae Iorga va fi construită o clădire nouă cu parter și 2 etaje. Se vor crea 22 de săli de clasă, 1 laborator pentru chimie, 9 grupuri sanitare inclusiv pentru persoane cu dizabilități și 1 sală profesorală. Acoperișul clădirii va fi tip terasă înierbată. Clădirea va fi dotată cu iluminat cu LED, sisteme antiefracție, precum și cu un sistem de alarmare la incendiu și de supraveghere. Vor fi montate panouri solare astfel că, în perioada caldă a anului, apa caldă va fi produsă cu alimentare de la acestea.

Sala de spirt va fi construită și ea cu peste 700 de metri pătrați, cu 2 vestiare pentru elevi, un cabinet pentru profesori și un depozit pentru materialele sportive.

Proiectul tehnic pentru lucrare este deja în lucru și urmează contractarea lucrărilor de construcție propriu-zise.

Primarul Sibiului, Astrid Fodor, a declarat faptul că municipiul Sibiu este singurul municipiu reședință de județ din Regiunea Centru care, până la finalul lui 2018, a depus toate proiectele în vederea obținerii finanțării din fonduri europene nerambursabile.
stiri de sibiu
06.03.2019
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia