VIRUSUL GRIPAL
 
 
O tânără de 37 de ani internată în stare gravă la Spitalul Clinic Județean Sibiu a fost diagnosticată cu virusul gripal urmare a confirmării analizelor de laborator, potrivit Direcției de Sănătate Publică Sbiu. La nivelul județului Sibiu au fost confirmate până marți, 5 februarie, șase cazuri de gripă , din care unul soldat cu deces.

”Ultimul caz de gripă a fost confirmat luni, prin analizele comunicate de Institutul Național de Cercetare Cantacuzino, la o pacientă în vârstă de 37 de ani din Sibiu internată pe Secție de Terapie Intensivă a Spitalului Clinic Județean Sibiu. În cazul tinerei care se află sub tratament, intubată, a fost confirmat virusul AH1pdm09”, a declarat pentru StrideSibiu Gaal Krisztina, purtător de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Sibiu.

Este al șaselea caz de gripă confirmat în județul Sibiu, dintre care trei la copii și trei la adulți. În cazul unui sibian în varsta de 62 de ani, nevaccinat, gripa a fost fatală.

Majoritatea pacienților diagnosticați cu gripă sunt din municipiul Sibiu, cu excepția unui tânăr de 19 ani aflat și el în stare gravă pe secție de ATI a Spitalului Clinic Județean Sibiu, originar din Copșa Mică.

Potrivit DSP, medicii de la Județean au mai recoltat probe de la o pacientă internată cu suspiciune de gripă, analizele urmând să fie facute la Institutului Cantacuzino.

Numărul persoanelor care au murit din cauza gripei a ajuns marti la 82, potrivit ultimei informări a Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică.
stiri de sibiu
06.02.2019
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia